שבלולי עלי פילו במילוי גבינות ומנגולד / קמליה שלום

מה דעתכם על בורקס פילו קראנצ'י, חם וטעיםםם לשבת בבוקר נניח?

מי יכול לעמוד בבורקס קראנצי, חם וטעים?! ואם זה גם בריא, אז על אחת כמה וכמה! שבלול עלי פילו עם גבינות ועלי מנגולד – מתכון טעים ופשוט, שמתאים לארוחת בוקר בשבת או ארוחת ערב חלבית. ואל תגידו מסובך – תעקבו אחר ההוראות ותתחילו לקצור מחמאות!

קבוצת ז'אן שיווק נדלן מחפשים דירת 5 חדרים? צורי ונעמי
מניחים בתבנית בצורת שבלול

מצרכים:

  • חבילת עלי פילו מופשרת
  • שמן זית
  • שתי חבילות על מנגולד
  • 300 גרם גבינה בולגרית
  • 200 גרם מוצרלה או צהובה אחרת מגורדת
  • 4 כפותגבינה לבנה או ריקוטה
  • חצי ביצה חיה מקושקשת (את החצי השני שומרים למריחה על השבלול בסוף)
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

חוצים את עלי הפילו באמצע, שתהיה לנו כמות כפולה של דפים. מניחים עליהם מגבת לחה שלא יתייבשו.

למלית –
שוטפים היטב את עלי המנגולד.
קוצצים את הגבעולים קיצוץ דק ואת העלים קיצוץ גדול יותר.
שמים בקערה ומכסים עם מים רותחים ל10 דקות.
מסננים ומייבשים היטב.
מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים.

מורחים עלי פילו אחד בשמן זית בעזרת מברשת, אפשר גם תרסיס.
מניחים שתי כפות מהמילוי בקצה אחד לאורך (תשאירו שוליים של 1 ס"מ מכל צד).
מקפלים  את הדף משני הצדדים שהמילוי לא יברח באפייה) ומגלגלים עד הסוף לצורת סיגר.
מניחים בתבנית בצורת שבלול…. (כמו בתמונה)
ממשיכים כך עם כל העלים עד שהתבנית מלאה.
מורחים בביצה שנשארה ומפזרים מעל שומשום.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180° בערך 40 דקות (עד שהשבלול מזהיב גם מלמטה).
מגישים חם וטורפים (:

מתאמנים בלי תוצאות? יעל רותם דיאטנית קלינית!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

One thought on “שבלולי עלי פילו במילוי גבינות ומנגולד / קמליה שלום”

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.