לזניה בשרית עם רוטב עגבניות עשיר / קמליה שלום

מתכון פשוט יחסית ללזניה 4 שכבות שיוצאת טעימה בטירוף ולא מסובכת להכנה. בתיאבון!

מה יותר טוב ממנה אחת שהיא ארוחה שלמה?! קבלו מתכון ללזניה בשרית עם רוטב עגבניות עשיר,  טעימה בטירוף וגם ממש לא מסובכת.
תתכוננו ללקק את האצבעות (:

מתאמנים בלי תוצאות? יעל רותם דיאטנית קלינית!

מצרכים:

  • 16 דפי לזניה
  • חצי ק"ג בשר טחון
  • שני בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
  • חצי כוס שמן
  • 5 עגבניות מגורדות (אפשר גם קופסא)
  • 5 כפות רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתוש
  • שתי כוסות מים רותחים
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כפית סוכר חום / לבן
  • רבע כפית בהרט
  • כפית מלח

אופן ההכנה

מטגנים בסיר את הבצל עם השמן עד השחמה,  מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שמשנה את צבעו  תוך כדי שמפוררים את הבשר עם כף עץ על מנת שלא יהיו גושים.
מוסיפים את השום והתבלינים וממשיכים לטגן במשך חצי דקה,  מוסיפים את העגבניות והרסק עד שהרוטב מבעבע.
מוסיפים שתי כוסות מים רותחים ומבשלים על להבה בינונית עד שהרוטב מצטמצם ומתחיל להסמיך (בערך חצי שעה). טועמים ומשפרים טעמים אם צריך.
בתבנית מלבנית מפזרים מעט מהרוטב ומניחים מעל שלושה דפי לזניה, שמים שכבה נדיבה של רוטב ושוב דפי לזניה.
חוזרים על הפעולה הזו עוד פעמיים (סה" כ 4 שכבות לזניה) שבסוף יש שכבה מהרוטב.
מכניסים לתנור שחומם מראש על 200° למשך חצי שעה בערך.

בתיאבון!

רוצה לקבל מתכונים של קמליה היישר לטלפון הנייד כל סופ"ש? הצטרפ/י לקבוצת הוואצאפ "מתכונים און ליין" >>> לחצ/י כאן

להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.