תבשיל אפונה עם שומר וארטישוק ירושלמי / קמליה שלום

מתכון ירוק – צמחוני, בריא וגם פשוט להכנה. בתיאבון!

והפעם תבשיל צמחוני, בריא ובקלי קלות – תבשיל ירוק עם ירקות ואפונה שהכי קל להכין וטעים מאוד!

רישום לכיתה א ולגני ילדים לשנת הלימודים תשפ"ב עיריית רמת השרון

מצרכים:

  • חצי חבילה אפונה קפואה
  • בצל בינוני פרוס לרצועות דקות
  • 2-3 גבעולי סלרי כולל העלים
  • שומר אחד גדול פרוס לרצועות דקות
  • 5 יח' ארטישוק או ארטישוק ירושלמי (אפשר גם וגם) חתוכים לחצאים או רבעים.
  • 6 פטריות טריות חתוכות (אפשר גם קופסא קטנה של שימורי פטריות)
  • 5 כפות שמן קנולה או זית
  • חצי כפית כורכום
  • כף אבקת מרק עוף
  • רבע כפית פלפל שחור
  • מים רותחים

אופן ההכנה

בסיר רחב ושטוח מטגנים בשמן את הבצל עד הזהבה מלאה.
מוסיפים את השומר ועלי הסלרי וממשיכים לטגן כמה דקות.
מוסיפים את שאר הירקות והתבלינים וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
מוסיפים מים רותחים עד חצי ס"מ מעל גובה הירקות, מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שכל הירקות מתרככים והרוטב מצטמצם.
טועמים ואם צריך מוסיפים קצת מלח.
בתיאבון!

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" הרצליה לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" רמת השרון לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" כפר שמריהו לחץ כאן

להצטרפות לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

להצטרפות לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.