חורף באוויר: חמין חיטה עם בשר / קמליה שלום

אין על הריח והאווירה בבית כשגשם בחוץ, וסיר חמין מתבשל לו לאט לאט בתנור או על הפלטה

והפעם מתכון לשבת חורפית במיוחד – חמין חיטה עם בשר, כי אין על הריח והאווירה בבית כשגשם בחוץ, וסיר חמין מתבשל לו לאט לאט! מה שצריך זה רק להתכונן מראש ולהשאיר על פלטה או בתנור כל הלילה.

לא עוד חלומות רעים ומחשבות מפחידות - מרכז מתחברים

מצרכים
1 ק"ג בשר (אוסובוקו / שפונדרה/ אסאדו…)
שתי כוסות חיטה שטופה ומסוננת
4 תפוחי אדמה קטנים
4 ביצים
בצל בינוני חתוך לשני חצאים
ראש שום שלם
כף גדושה פפריקה
חצי כפית פפריקה חריפה (למי שמתאים)
חצי כפית פלפל שחור
כפית כורכום
כפית בהרט
כפית מלח
חצי כפית כמון
כף רסק
כף וחצי סילאן
שמן קנולה (בערך חצי כוס, שיכסה את כל תחתית הסיר).

אופן ההכנה
מטגנים את הבשר בשמן קנולה מכל הכיוונים עד צריבה קלה.
מוסיפים את הבצל, השום והחיטה וממשיכים לטגן עוד מספר דקות.
מוסיפים את כל התבלינים לעוד שתי דקות טיגון.
מוסיפים את התפוחי אדמה וליטר וחצי מים.
את הביצים מאוחר יותר.
מביאים לרתיחה ומכניסים לתנור (מצב פלטה או 100°) או על פלטה עד יום למחרת.

כמה דברים
אפשר להמיר את הבשר בעוף זה אותו מתכון בדיוק.
אפשר להוסיף רגל (זה העצם עם השומן בפנים).
את הביצים אני שוטפת ומוסיפה לסיר רק בלילה של שישי.
אפשר להוסיף אורז בשקית קוקי. אם תרצו, זה כוס אורז וכוס נוזלים מהרוטב של החמין (תוסיפו לפני כן עוד כוס מים לרוטב).

בתיאבון!!!

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" הרצליה לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" רמת השרון לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" כפר שמריהו לחץ כאן

להצטרפות לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

להצטרפות לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.