הנה מתכון למנה קלה, טעימה, צמחונית ומלאה בטעם. השקעה קטנה – ומשתלמת!
בטור הפעם מנה קלה, טעימה, צמחונית ומלאה בטעם – עם כמה מוצרים בסיסיים שלרובינו יש במקרר' ואם לא אפשר לקנות בחנות הירקות הקרובה לביתכם. ההשקעה משתלמת 🙂
המצרכים:
- 8 קישואים / זוקיני קטנים עד בינוניים חצויים לאורכם ואז לחצי
- בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
- כוס שמיר קצוץ
- מיץ מחצי לימון או לימון שלם (מה שאוהבים)
- שתי כפות שמן זית או קנולה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- חצי כפית כורכום
- כפית מרק עוף
אופן ההכנה:
בסיר רחב או מחבת גדולה מטגנים את הבצל עד השחמה.
מוסיפים את הקישואים וממשיכים לטגן 2-3 דקות, עד שמקבלים קצת צבע.
מוסיפים את התבלינים, חצי מכמות השמיר ואת הלימון ומטגנים עוד דקה. מוסיפים כוס וחצי מים רותחים (שלא יעבור את גובה הקישואים).
מבשלים על אש בינונית/גבוהה עד שהקישואים מתרככים מעט והרוטב מצטמצם!
מפזרים מעל את שארית השמיר ומגישים!
בתיאבון!!!
