"ההכנסות בצהריים ירדו ב-80%, כנראה שנחזור למשלוחים וטייק אווי"

שרון אדרי, הבעלים של נאפיס בהרצליה, מודאג מאוד. בראיון ל"שרון און ליין" הוא מציג תמונת מצב עגומה לעתיד המסעדנות בישראל ומזהיר: "סגר נוסף יהיה מכת מוות לענף"

שרון יונתן

שרון אדרי, הבעלים של מסעדת "נאפיס" באזור התעשייה בהרצליה (בתמונה), כמו שאר בעלי המסעדות בארץ, מרגיש שהעסק שלו עומד ללכת שוב כמה צעדים לאחור, וזאת לאחר המגבלות שאושרו היום על הגבלת הסועדים במסעדה ל- 50 סועדים בלבד" 20 בתוך המסעדה ו-30 בחוץ.

לידרס סוכנות תיווך בהרצליה

חודש וחצי בלבד לאחר שנפתחו ב-27 למאי תחת ההנחיות וההגבלות, הגיעה הבשורה הקשה עבור המסעדות, כמו סקטורים נוספים במשק. אדרי מספר כי מאז החזרה ההכנסות עמדו על 65 אחוזים ממה שהיה רגיל לפני תקופת הקורונה. "אין מה לעשות, אנשים פשוט פחדו לבא למסעדות והרגשנו את זה", הוא אמר הערב והוסיף: "מה שפגע בנו בעיקר הייתה העובדה שאזור התעשייה התרוקן מעובדים וזה השפיע על הארוחות צהריים אצלנו. אני יכול לומר בוודאות שבחלק הצפוני של אזור התעשייה 90 אחוז נשארו לעבוד מהבית, כך שבצהריים ההכנסות ירדו ב-80 אחוזים".

שרון, ההכנסות היו יותר או פחות בהתאם לציפיות שלך כשחזרתם לעבוד?

"אלו היו הציפיות שלי פחות או יותר. כמובן שקיוויתי ליותר, אבל לא נפלתי מהרגליים שראיתי שאלו ההכנסות שלנו. האמת שהבחנתי שהציבור ממש ממושמע ואנשים היו מגיעים עם מסכות ומקפידים על ריחוק. בארבעת הימים האחרונים ראינו ירידה חדה יותר בהכנסות כי אנשים בקושי הגיעו".

ומה יקרה עכשיו?

"עכשיו אנחנו בבעיה גדולה מאוד כי ברור שאין לי כדאיות להפעיל את המסעדה עם 20 סועדים בתוכה, כאשר יש לי מקום ל-160 סועדים. חזרתי לא מזמן מישיבת מנהלי סניפים בנאפיס ודיברנו על ההשלכות, כאשר כל בעל סניף צריך לקבל החלטה מה הוא עושה. אני אמשיך להפעיל את המסעדה עד סוף שבוע, אבל מתחילת שבוע הבא נחזור כנראה לצערי למתכונת של משלוחים וטייק אווי".

טלי למדן יועצת נדל"ן

מה דעתך על ההחלטה שהתקבלה?

"מצד אחד נכון שיש הדבקה וצריך לעצור אותה, אבל לדעתי היו צריכים לקבל החלטה בהתאם לגודל המסעדה ולא באופן גורף. מסעדות קטנות שיש בהן 20 מקומות יוכלו להמשיך לעבוד רגיל עם צפיפות וסכנת הדבקה ואצלי שזה מקום של  500 מ"ר אני נאלץ לסגור. ככה היו צריכים לקבל החלטה גם בקשר לאולמות אירועים ולא לסגור באופן גורף".

איך המגבלות החדשות ישפיעו על המסעדות?

"מי שאין לו גב כלכלי חזק פשוט יקרוס ויסגור. ראינו מסעדות באזור התעשייה בהרצליה שכבר סגרו לאחר הגל הראשון. זאת מכה קשה מאוד למסעדות והחשש הגדול יותר הוא סגר נוסף שמשמעותו כבר מכת מוות לענף המסעדנות".

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" הרצליה לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" רמת השרון לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" כפר שמריהו לחץ כאן

להצטרפות לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

 

נאפיס הרצליה
מסעדת נאפיס הרצליה. מכה קשה מאוד

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.