היישר מהמחלבה מבית יצחק: חצ'פורי במילוי גבינות וחלומי

מחפשים מתכון יצירתי לסוף השבוע? יש לנו בשבילכם גרסה מדהימה וטעימה למאפה הגיאורגי המפורסם!

חצ'פורי הוא כבר מזמן לא רק מאפה גיאורגי מסורתי, אלא פריט אהוב על מיטב המסעדות והשפים. בגיאורגיה לכל אזור את החצ'פורי שלו – הן בחומרים והן בדרכי ההכנה. זה מאפשר כמובן למתכונים יצירתיים ומעוררי תיאבון, כמו למשל המתכון השבועי שלנו מבית "המחלבה": חצ'פורי במילוי גבינות – ובתוספת עשבי תיבול! אז קדימה, לעבודה – ובתיאבון!

המצרכים

  • 500 גרם קמח
  • כף (8 גרם) שמרים יבשים
  • כפית סוכר
  • כף מלח
  • 1.25 כוס מים
  • 3 כפות שמן זית

להכנת המלית

  • 50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם ריקוטה
  • 200 גרם גאודה תום המחלבה מבית יצחק
  • 200 גרם חלומי המחלבה מבית יצחק
  • עשבי תיבול (עירית)
  • מלח ופלפל
  • שמן זית להברשה

למתכונים נהדרים נוספים וקלים להכנה, עקבו אחרי המחלבה מבית יצחק באינסטגרם

אופן ההכנה

שמים קמח בקערת מיקסר עם וו לישה.
מוסיפים שמרים ומערבבים.
מוסיפים סוכר ומערבבים.
מוסיפים את שאר המצרכים: מלח, שמן זית ומים ולשים כ-10 דקות לבצק חלק ורך.
מניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
בינתיים מכינים את המלית:
קוצצים או מגרדים גאודה וחלומי. מערבבים חמאה, ריקוטה, גאודה וחלומי ביחד.
קוצצים עירית ומוסיפים לגבינות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים.
מרדדים כל כדור לעלה דק ועגול, בעובי של כחצי ס"מ.
מניחים רבע מכמות המלית במרכז הבצק, מגלגלים את הבצק משני הקצוות לכיוון המרכז עד שמגיעים למלית ומהדקים בקצה. מברישים את שולי הבצק בשמן זית. מכניסים לתנור  ואופים כ-25 דקות, עד שהבצק מזהיב.

שיהיה בתיאבון!!!

עוד מתכונים שווים ואפשרות לרכישת מוצרים אונליין באתר המחלבה מבית יצחק
מתכון וצילום: שרית נובק (מיס פטל)

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.