אחרי 20 שנה: מסעדת "מדזו" המיתולוגית במרינה הרצליה נסגרה

שילוב של חוסר וודאות ומגפת הקורונה גרמו לריצ'רד לינדנבאום להודיע על סגירתה של המסעדה הוותיקה ביותר במרינה הרצליה. בראיון פרידה מספר ריצ'רד על הייחוד של המסעדה, הקשיים שבדרך, ומה הוא ממליץ למי שחושב לפתוח מסעדה

שרון יונתן

המרינה בהרצליה לא תחזור לאחר תקופת הקורונה להיות אותו מקום וזאת לאחר שמסעדת "מדזו" הוותיקה ביותר במתחם נסגרה לאחרונה על ידי הבעלים ריצ'רד לינדנבאום (בתמונה). המסעדה הוקמה לפני כ-20 שנים והייתה עם השנים לאחד מהמקומות הידועים במרינה. גם מיקומה, ממש בכניסה למרינה ומול היאכטות, נתן לה ניחוח אירופאי לכל דבר. המסעדה הייתה גדולה, עם תכולה של 250 מקומות ונערכו בה גם אירועים. כיום, במקום יש שלט גדול המבשר על סגירת המסעדה ומכירת תכולתה. למי שאינו יודע, נספר כי מקור השם הוא עיוות של המילה "מזו" שפירושה באיטלקית חצי-חצי, כלומר, חצי מסעדת שף וחצי מסעדת גריל בר, כפי שהייתה המסעדה בתחילת דרכה.

טלי למדן יועצת נדל"ן

לינדנבאום (בן 55, תושב הרצליה, נשוי ואב לשלושה) היה מבין מקימי המסעדה וב-16 השנים הראשונות היו לו שותפים שונים. בארבע השנים האחרונות המסעדה בבעלותו בלבד. בימיה הטובים של המסעדה העסיק כ-50 עובדים, מספר שמלמד על עוצמתה וגדולתה של המסעדה.

ריצ'רד מספר שיתכן והמסעדה הייתה נסגרת בכל מקרה וללא קשר למגפת הקורונה, אבל המגפה בהחלט נתנה את החותמת לסגירתה. "הייתה לי בעיה עם בעלי הנכס שהעדיפו שוכר יציב יותר במקום מסעדה ולכן היה סימן שאלה גדול להמשך פעילותה של המסעדה. ואז הגיעה הקורונה והחלטתי שאין טעם להמשיך. ב-15 למרץ הודעתי לעובדים שלי שהמסעדה נסגרת ולצערי אני נאלץ לפטר אותם. הבנתי שהסיפור של הקורונה יהיה ארוך יותר ממה שחושבים".

ריצ'רד, עד כמה עצוב לך שנאלצת לסגור את המסעדה אחרי 20 שנים?

"ברור שיש עצב מסוים על מקום שנסגר אחרי 20 שנים. יש עצב על לקוחות וותיקים ועצב על עובדים שיהיו חסרים לי. מצד שני, יש גם הקלה, בגלל עובדים ולקוחות בעייתים. היה מאוד מאתגר לנהל מקום שבאמצע שבוע עובד על מי מנוחות ובסוף שבוע עובד בעומס גבוה מאוד. להחזיק צוות שיהיה נאמן למקום ויעבוד טוב".

איך העובדים הגיבו לסגירה?

דני רז לוגשי - משפחת רז נדל"ן

"בעצב. היה אחד שעבר עשר שנים והרוב עבדו בין שנתיים לחמש שנים. הרבה מהצוות היה קבוע. הם הבינו כי כולם נאלצו לסגו בגלל הקורונה ולכן זה היה יותר מובן ופחות כואב".

אלו תגובות קיבלת מלקוחות?

"יש לא מעט לקוחות שבשבילם המדזו מסמל משהו, אם זה דייט ראשון של לא מעט זוגות וכדומה. ניגשה אליי אישה ואמרה לי שאבא שלה גר כאן במרינה וילג' וכל יום היה אוכל אצלנו ועכשיו לא יהיה לו איפה לאכול".

המסעדה הייתה שורדת את הקורונה?

"בעיקרון המסעדה שלי הייתה שורדת את המשבר אבל לגבי מסעדות אחרות, אם בעלי הנכסים מוותרים על השכירות כמו שהרבה מהקניונים עשו, העירייה מוותרת על הארנונה והעובדים יצאו לחל"ת אז תכלס מי שלא חי על הבנקים אין לו בעיה לשרוד את זה, רק לא להרוויח חודשיים. מי שחי על הבנקים ויש לו לשלם לספקים אז הוא בבעיה".

מה היה היחוד של המסעדה?

"סוג של יציבות מסוימת במנות הדגל עם תפריט מגוון, אולי מגוון מדי, עם שירות טוב. לכל אחד היה מה לאכול אצלנו. וכמובן, מקום מקסים שנותן הרגשה של חו"ל".

מה היה הקושי העיקרי?

"הקושי הוא להתמודד עם מחסור בעובדים. מספיק שלא מגיע למשמרת טבח או מלצר או שוטף כלים, וזה יכול לגרום לקריסה זמנית בזמן עומס. כשהייתי יושב במקומות אחרים הבנתי כמה השירות שלנו הוא טוב מבחינת מהירות הגשת המנות".

מניסיונך, מה אתה ממליץ לאנשים שירצו בעתיד לפתוח מסעדות?

"הייתי אומר להם לא לפתוח. זה ענף קשה מאוד עם המון הגבלות וקשיים. היו בעיות עם עובדים זרים ואמרו לי תביא ישראלים, אבל איזה ישראלי יבוא לשטוף כלים? אני לא מכיר ישראלי כזה. זה גם תלוי בסוג המסעדה שרוצים לפתוח. מדזו היא מסעדה של פעם, מסעדה גדולה. אין היום הצדקה למסעדה כזאת גדולה. לא הייתי ממליץ לפתוח מסעדה גדולה עם המון כח אדם כי קשה מאוד להשיג מלצרים. זה לא כמו פעם שעבדו הרבה במלצרות. רופאת המשפחה שלי עבדה במדזו את כל תקופת הלימודים וההתמחות שלה, אבל אין היום מקרים כאלו".

ולאן פנייך?

"אני שוקל לפתוח במקום אחר, אולי להיכנס כשותף עם מסעדה קיימת. אם יהיה משהו מעניין שיתאים לסוג קהל של המדזו ויהיה שילוב מעניין אז אני לא פוסל".

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" הרצליה לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" רמת השרון לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" כפר שמריהו לחץ כאן

להצטרפות לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

להצטרפות לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן

מסעדת מדזו במרינה הרצליה נסגרת מכירת חיסול
מסעדת מדזו במרינה. מכירת חיסול של תכולת המסעדה

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.