"במקום לעזור לעסקים הקטנים המדינה פשוט דורסת אותם"

שרון אדרי, הבעלים של מסעדת "נאפיס" באזור התעשייה בהרצליה, מספר על השינוי שעברה המסעדה מתחילת המשבר, מסביר מדוע לדעתו מסעדות רבות לא ישרדו ומתאר איך יראה הענף ביום שאחרי

שרון יונתן

"זה מפעל חיים שלי ואעשה הכל כדי שהוא לא יסגר", כך אומר שרון אדרי, הבעלים של מסעדת "נאפיס" בהרצליה, אחת הוותיקות בעיר שהפכה מזמן למותג. 25 שנים פועלת המסעדה בהרצליה, כאשר משנת 1995 ועד 2013 שכנה ברחוב גלגלי הפלדה באזור התעשייה בהרצליה ולפני 7 שנים עברה כמה מאות מטרים לרחוב המדע.

קבוצת ז'אן שיווק נדלן מחפשים דירת 5 חדרים? צורי ונעמי

למרות שהוא רק בן 47, שרון אדרי בעלי המסעדה כבר 25 שנים, עד לפני 12 שנים עם שותף ומאז בעלים יחיד. שרון נזכר כיצד הכל החל: "אחרי השחרור מהצבא עבדתי בסניף נאפיס בראשון לציון כחצי שנה כמנהל המסעדה ואז אחד השותפים בהרצליה עזב וקניתי את החלק שלו".

מאז העסק גדל והתפתח ובתקופת השיא, לפני משבר הקורונה, העסיק שרון 65 עובדים והעסק עבד מסביב לשעון, 24 שעות ביממה. "למעשה המסעדה הייתה סגורה רק ביום כיפור, יום השואה ויום הזכרון", נזכר שרון בערגה בתקופה שכנראה כבר לא תחזור.

שרון, בא תספר לנו איזה שינוי המסעדה שלך עברה מתחילת המשבר?

"בהתחלה עוד היה מותר לקחת טייק אווי אבל מה-15 למרץ אנו עובדים רק במתכונת של שליחויות. ההכנסה של המסעדה צנחה ב-90% ומ-65 עובדים נותרו לצערי רק שמונה. השאר בחל"ת וחלקם לא יחזרו. היינו עובדים 24 שעות ביממה וכיום חצי יממה, משעה 11:00 עד 23:00. זה מצב ממש לא נעים כלפי העובדים, אבל זאת המציאות שנקלענו אליה".

לדעתך, היו צריכים לאשר פתיחת מסעדות מחדש כבר השבוע?

מרכז מתחברים מתנות לחג

"לדעתי כן ולא רק לנו מסעדות אלא את כל החנויות. כמובן במגבלת הנחיות ברורות ממשרד הבריאות עם הקפדה על רמת היגיינה, ריווח השולחנות ופחות סועדים. כנראה שהם פוחדים שהציבור לא ישמע להנחיות ויתחיל להשתולל ובזה אני די מבין אותם. אבל אם לא לפתוח היו צריכים לפחות להשאיר לנו את האפשרות שאנשים יבואו ויקחו טייק אווי. ממילא ההזמנה נעשית טלפונית, אז מה הבעיה שבן אדם יבוא ויאסוף את המנה מהמסעדה. זה היה עוזר לנו מאוד".

לאיזו עזרה אתה מצפה מהמדינה?

"שתעזור כפי שהיא מבטיחה בתקשורת ותדאג שעסקים יצאו מהמשבר. מבטיחים לנו הלוואות בערבות המדינה, אבל מצד שני הבנקים מאשרים ערבויות כאלו רק ל-15% מהעסקים, רק למי שהוא מבין שיש יכולת החזרה ולכן הרוב לא מקבלים. אחד כמוני, בגלל גובה המחזור השנתי והעובדה שאני בעל שליטה ובגלל השכר שאני מושך לא זכאי למענק וכמוני יש עוד אלפים במצב הזה. יוצא שמעמד הביניים ומעלה לא זכאי לשקל. אם לא אקבל הלוואות בערבות מדינה אצטרך פשוט לאכול את החסכונות שלי. המדינה לא מבינה שמי שיוציא אותה מהמצב הזה אלו העסקים הקטנים ובמקום לעזור להם היא דורסת אותם".

מדוע המדינה לא באמת עוזרת?

"הם כנראה מפחדים על הכסף ולא יודעים אם המדינה בעצמה תצליח לצאת מזה. בכל מדינות העולם עושים את זה ובישראל לא. וזה לא רק בעלי העסקים אלא כל נותני השירות סביבם".

איך זה השפיע עלייך אישית?

"מצב רוח גרוע מאוד. אף אחד לא אוהב לא לעבוד ולא להרוויח. לזה נוסף כמובן חוסר וודאות כי אין לאף אחד מושג מה יהיה מחר. למרות זאת, אני מנסה להישאר אופטימי וחזק כי יש לי משפחה ואני מעסיק אנשים תחתיי".

אלו תגובות אתה מקבל מלקוחות?

"הם מקווים שנפתח בקרוב ושנחזיק מעמד. יש לנו קהל לקוחות גדול שמפרגן לנו מאוד ורוצה בהצלחתנו. היו סניפים של נאפיס בארץ שסגרו אבל אני החלטתי להישאר פתוח. כיום אני במצב שלא מפסיד ולא מרוויח אבל ברגע שאשלם על השכירות והארנונה אז ברור שההפסדים יגדלו".

איך יראה ענף המסעדנות ביום שאחרי?

"אני צופה שבערך 30 אחוז מהמסעדות לא יפתחו ויאלצו לסגור כי גם ככה היו הרבה שעבדו על כרעי תרנגולת וזה היה בשבילם המסמר האחרון. מהשבעים האחוז שיחזרו לעבוד אני צופה שרק 30 אחוז ישרדו".

אתה תהיה ביניהם?

"אני לא אופטימי, אבל זה מפעל חיים שלי שהפך למותג בהרצליה ואני לא ארים ידיים כל כך מהר ואעשה הכל כדי שהעסק לא יפול. יש לנו מוניטין של 20 אלף לקוחות בחודש. האבסורד הוא שככל שאתה עסק גדול יותר יהיה לך יותר קשה לשרוד. אני משלם 75 אלף שקל שכירות לחודש ועוד ארנונה 30 אלף בחודשיים. קשה לי לראות את המסעדות מתמלאות כי אנשים יפחדו להגיע להתקהלויות ויחסכו בגלל מצבם הכלכלי. אני מקווה שאוכל להחזיר כמה שיותר עובדים, אבל גם הם מבינים שהמצב לא יחזור להיות כמו לפני הקורונה".

איך תוכל להצליח בכל זאת?

"עסקים שירצו לשרוד יצטרכו להתאים את עצמם למצב החדש ולחזק את מערך המשלוחים. אם לא אצליח, אעבור בלית ברירה למקום קטן יותר כמסעדת רחוב ולצערי זה יאבד מהצביון של נאפיס. אני לא חושב שאצליח להחזיק מעמד עם עסק של 500 מ"ר ותפריט כזה עשיר".

לסיום, בא תשכנע את תושבי הרצליה מדוע לקנות דווקא אצלכם.

"יש לנו תפריט עשיר מאוד ומגוון רחב של אפשרויות. אוכל בריא, מחירים הוגנים, שליחות מעולה, עד 40 דקות בבית הלקוח".

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" הרצליה לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" רמת השרון לחץ כאן

להצטרפות לקבוצת הוואצאפ של "שרון און ליין" כפר שמריהו לחץ כאן

להצטרפות לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

להצטרפות לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן

להזמנות: 09-9563621

נאפיס הרצליה
מסעדת נאפיס בהרצליה. מחכה לחזור לשגרה


 
https://chat.whatsapp.com/IbSedMdud8l3Nn9WJETrh

One thought on “"במקום לעזור לעסקים הקטנים המדינה פשוט דורסת אותם"”

  1. אני עבדתי בנאפיס , בגיל העשרים שלי בסוף שנות התשעים תחילת אלפים.
    הרווחתי בהתחלה מעט בלי דמי פיצוי ובלי לשלם מס במשך שנים, קיבלתי שולחנות בתור מלצר שהיו גרועים מהשולחנות של הבנות שהיו חביבות והיו מרוויחות יותר טיפים, והחברים של שרון שבאו לעבוד בשבילו גם היו מקבלים יחס מועדף.
    אני הייתי צעיר ולא הבנתי איך במשך שנים ניצלו אותי, אני תמיד חשבתי שבגלל שנחמדים כלפי יכירו ויקדמו אותי.
    שרון הוא למעשה נרקסיסת קלאסי ששום הון בעולם לא ירצה אותו , והוא מאוד לא מצר על העובדים שנאלץ לפטר רק בשביל להשאיר פתח פה שהוא יוכל להחזיר אותם כי הוא לא רוצה להפסיד כסף על הכשרה מחודשת של עובדים.
    אים גיהנום היה קיים שרון היה הגיזבר.
    המחלה שלך גבר בלי תרופת פלא.
    ״וכסף שמור לבעליו לרעתו״
    ״והאוהב כסף לא ישבע כסף״ (קוהלת).

    באהבה רבה ,

    שי צפריר

השאר תגובה

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.