האם אפשר לעבור דירה בגיל הפנסיה? בוודאי. בעזרת תהליך הדרגתי מוכוון מטרה הכולל הן את הבנת צרכי הקונים ובעלי הנכס והן חשיפה נכונה לאפשרויות המגורים, אפשר להגיע לדירה המתאימה לחיי הגמלאות מכל הבחינות. יועצת הנדל"ן טלי למדן מסבירה מהם השלבים בתהליך הרכישה וכיצד לעבור אותם בשלום

היציאה לפנסיה מלווה בהיערכויות ושאלות רבות שנוגעות גם לארבע קירות הבית: האם הבית הנוכחי שלנו מתאים למחייה בגיל מאוחר? האם הוא דורש תחזוקה שאפשר לעמוד בה? האם סביבת המגורים עדיין מתאימה לנו? האם הבית ערוך לבילוי עם הנכדים והמשפחה במקום שקט ובטוח?

צריך לסייג רגע ולהבהיר: בית הוא זיכרונות, שגרה והרגלים. אנשים בגילאי הפנסיה רגילים מאוד למקום האישי שלהם, לשכנים, לירקן השכונתי, לשבילים סביב הבית, הסדרי החניה ברחוב ועוד. זה לא פשוט לקום ולעזוב נכס ששימש את המשפחה שנים רבות ולהשתקע במקום חדש. ועם זאת, ככל שישנה הבנה והכרה בצרכים המשתנים, בדפוסי חיים אחרים ובהתאמה שונה, כך יכולים הפנסיונרים למצוא לעצמם מקום נוח ונעים שישמש אותם באופן פרקטי ויענה על כל דרישה עתידית שייתכן ותהיה להם.

בנוסף, למעברי דירה בגמלאות יש יתרונות: בעלי הבית מנוסים יותר ולכן בטוחים בפעולותיהם, החשש הכלכלי איננו משום שהם גרים בנכס שאפשר למכור ולעתים גם צברו הון ורכוש נוספים, כך שנוצר עבורם פתח לשינויים ולחדשנות לרגל התקופה.

אז איך צועדים את הצעד הראשון?

זהו הצעד שממנו רוב האנשים הכי חוששים, משום שלא בטוח שהבית החדש יציע את אותה הנוחות ואת אותו המרחב שהם רגילים אליו. חלק יבחרו לעבור מבית פרטי לבניין משותף. האם השכנים בו סימפטיים? האם הבית מציע מספיק אור ואנרגיה? כיווני אוויר טובים?

רוב הרוכשים בגילאי הפנסיה מחפשים מרפסת או קומה גבוהה, שמים דגש על מרחבי האירוח שיתאימו לאירוח המשפחה ויאפשרו להם להישאר לישון, על תאורה ואורות, על חדר עבודה וחדר מאסטר גדול ומרווח המהווה את יחידת ההורים.

סביר להניח שדירות שיתאימו יותר יהיו סמוכות לפארקים, למרכזי תרבות, לקאנטרי, סופרמרקטים, תחבורה ושירותים קהילתיים מתאימים למבוגרים. בניגוד למה שנהוג לחשוב, קיימת נטייה דווקא להימנע ממגורים קרובים לילדים ונטייה גדולה יותר להתחבר למקומות שהחברים כבר עברו אליהם לפני כן.

חשיפה הדרגתית לנכסים הפוטנציאליים

כל תהליך חיפוש נכסים הוא תהליך הדרגתי, שבמסגרתו חשובים החיבור האישי והכימיה ליועץ הנדל"ן. יועץ הנדל"ן אמור ליצור היכרות טובה עם בני הבית, לזהות את תחומי העניין האישיים, את הצרכים והדרישות שלהם ממקום המגורים, להסביר ולשקף נתונים בדרך המבססת אמון טוב. כל אלו יסייעו לרוכשים להסיר חששות ומגננות וינטעו ביטחון טוב, שמהווה מפתח להצלחת המעבר.

אני ממליצה לבחון דירות רלוונטיות בצורה הדרגתית, כך שבכל פעם נבקר ב-2-3 נכסים באזור מתאים. כך נוכל להבין טוב יותר מהן האלטרנטיבות הקיימות ולדעת שהתהליך מתבצע ברוגע ולא מתוך לחץ ודחיפות שאין בה צורך. חשוב להבין היטב מהו הערך שמציע כל נכס וכל אזור בפני עצמו, כך שרק לאחר מכן יהיה אפשר לגבש עמדות מסודרות יותר בנוגע לתקציב הקנייה, אזור המגורים והציפיות מהדירה.

בשלב הבא נבצע סקר שוק שיעזור להבנת ההיצע מבחינת שכונות, תנאים קהילתיים, מחירים ומאפייני חיים כמו תחבורה, בתי קפה ועוד.

לאחר בחירת הנכס החדש מתפנים לביצוע המכירה

כעת כשנוצרו ביטחון והבנה טובה יותר של הדירה הרצויה, אפשר להתפנות למכירת הדירה הישנה. שווי הנכס מורכב ממכלול פרמטרים שבאים לידי ביטוי כלכלי כמו שיפוץ הנכס, מה גילו, באיזו שכונה הוא נמצא, מה קיים בו וסביבו, האם ישנן חריגות שצריך לדעת עליהן ועוד. רק לאחר שכל הפרטים נאספו, יהיה אפשר להעריך את שוויו ולצאת למכירה. כאן תפקידו של יועץ הנדל"ן הוא לבחור את הקונים הרלוונטיים באופן קפדני תוך עריכת תיאום ציפיות בין הקונה להתאמתו לנכס. הליך זה מתבצע גם כאשר הקונה מגיע לראשונה לראות את הנכס וגם בהמשך הדרך, לפני חתימת החוזה: מהו תאריך הפינוי, מה נשאר בבית ועוד.

ניהול משא ומתן הן לקניית הדירה החדשה והן למכירת הדירה הקיימת הוא חלק מרכזי וגורלי לעסקת הנדל"ן וחשוב שהמוכרים ידעו שיש להם על מי לסמוך. בסופו של דבר, חוויית הקנייה אמורה להיות מתגמלת וטובה, כך שהגמלאים הטריים יוצאים לחיים בדירה חדשה ומתאימה בלב שלם.

רוצים לשמוע עוד לגבי התהליך ואפשרויות הרכישה?

פנו אליי – טלי למדן 054-2221804


להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון אונליין"

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת הוד השרון לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

קבוצת כפר יונה לחץ כאן

קבוצת נדל"ן לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן