תושבי רמת השרון, שמתגוררים בקרבת כיכר העירייה, היו עדים השכם בבוקר יום שני, 26 במאי 2025, למחזה חריג.

רוכברגר ועובדי אגף התפעול של עיריית רמת השרון ברחוב השרף עומדים על המדרכה ומסתכלים על ראש העיר.

רוכברגר ועובדי אגף התפעול של עיריית רמת השרון ברחוב השרף. צילום: פרטי

כבר בשעה 06:30 בבוקר נשמעו בשדרות ביאליק, ואחר כך ברחוב אוסישקין, נזיפות וטרוניות קולניות.

מי שהציץ מהחלון, או יצא למרפסת, יכול היה לראות את ראש העירייה, איציק רוכברגר, מצביע בידיו על מפגעים שונים ומדבר בקול רם ובשפת גוף כעוסה, כשהוא מוקף בעשרות עובדי עירייה.

עובדי אגף התפעול של רמת השרון צועדים השכם בבוקר לאורך מדרכה צרה.

עובדי אגף התפעול של רמת השרון צועדים השכם בבוקר ברחוב אוסישקין. צילום: פרטי

בדיקת המקומון הדיגיטלי, שרון אונליין, העלתה כי מדובר בסיור חירום שיזם רוכברגר של עובדי אגפי התפעול בעירייה – ממחלקות הגינון, השילוט, הפיקוח, איכות הסביבה, החשמל, התברואה ואגף שפ"ע.

רוכברגר ועובדי אגף התפעול בכיכר העירייה, ורוכברגר משוחח עם אחד העובדים.

רוכברגר ועובדי אגף התפעול בכיכר העירייה. צילום: פרטי

רוכברגר התלונן על מצב הניקיון והתחזוקה של העיר, והוביל את עשרות העובדים לצעדה במרכז העיר, כשהוא מצביע על ספסלים שבורים, עמודי דגלים שלא קופלו מיום העצמאות, גינות ציבוריות מלוכלכות, עצים שהתייבשו וכיוצא באלה ליקויי תפעול, תחזוקה וניקיון.

לאחר הסיור הרגלי המרכז העיר, נסעו עובדי העירייה למערב רמת השרון, שם ניצפה רוכברגר מתלונן על מפגעים סביבתיים ברחוב השרף.

עובדי אגף התפעול של רמת השרון צועדים השכם בבוקר לאורך מדרכה צרה.

עובדי אגף התפעול של רמת השרון צועדים השכם בבוקר במרכז העיר. צילום: פרטי

בסיור השתתף גם סגן וממלא מקום ראש העירייה, יעקב קורצקי, מחזיק תיק השירותים הקהילתיים והחברתיים ברמת השרון.

למזלם של המשתתפים בסיור, בשלב מסוים נאלץ ראש העירייה לקטוע ולסיים אותו, עקב הכנות לתרגיל "פתע" של פיקוד העורף שצפוי להתקיים באחד הימים הקרובים ברמת השרון (לא ידוע באיזה יום בדיוק).

רוכברגר וקורצקי לא משחקים. שניהם ועוד עובד עומדים במרכז גן משחקים.

איציק רוכברגר ויעקב קורצקי לא משחקים ולא משועשעים. צילום: פרטי

עובדי עירייה, שהשתתפו בסיור, תהו מדוע נפקדה ממנו מנכ"לית העירייה, פרח מלך, שבאופן טבעי ממונה בין הייתר על התפעול. המנכ"לית נכחה בשעות הבוקר, שבהן התקיים הסיור, במשרדה.

מדוברות העירייה נמסר, בתגובה, כי המנכ"לית חשה לא בטוב, ולכן השתתפו מטעמה בסיור מנהלת לשכתה ועוזרת המנכ"לית.