יומיים לפני שבכנסת תתקיים ההצבעה על ביטול עילת הסבירות, גם אתמול (שבת, 22.7) כמדי מוצ"ש נערכו שורה של הפגנות ברחבי השרון.
עוד בטרם יצאו לדרך ההפגנות, ארגון המחאה "אחים לנשק" ערכו הערב מסיבת עיתונאים בבית חיל האוויר בהרצליה בהשתתפות עשרות נציגי יחידות מילואים, במהלכה הודיעו כי 10,000 איש יפסיקו את התנדבותם למילואים אם תימשך החקיקה.
הכינוס של "אחים לנשק" בבית חיל האוויר בהרצליה
אלפי בני אדם הפגינו במהלך הערב נגד המהפכה המשפטית ברחבת העירייה בהרצליה, כמו גם בכיכר העיר (רחבת קניון ערים) בכפר סבא, בחניון היובל מול בית יד לבנים ברעננה, ברחבת הספרייה העירונית ברחוב השחר בהוד השרון ובכיכר העצמאות מול בניין העירייה ברמת השרון.
הפעם לא הסתפקו המוחים רק בעצרות הרגילות כמדי מוצ"ש במרכזי הערים. מאות מפגינים חסמו לתנועה את צומת כפר שמריהו. המשטרה עצרה את אחד המפגינים, אורי ארבל, שקרא למפגינים להגיע לביתו של ח"כ יולי אדלשטיין מהליכוד ולהפגין נגדו. זמן קצר לאחר מכן מאות בני אדם הפגינו מול ביתו של אדלשטיין בהרצליה פיתוח.
תגובות