הנה עוד מנה קלה ופשוטה, שילדים ממש אוהבים – ואם נשאר לכם עוף במקרר, אפשר למחזר. בתיאבון!

והשבוע מנה מטריפה, קלה ופשוטה שמכינים ברבע שעה: תבשיל פסטה עם עוף וירקות. זו מנה טעימה ממש וילדים עפים עליה! טיפ: נשאר לכם עוף? לא זורקים! חותכים לחתיכות כל סוג עוף שנשאר לכם – עוף בתנור, פרגיות על האש, חזה עוף – ומשתמשים בו במקום לטגן חזה עוף טרי על פי המתכון.

מצרכים:

  • חצי חבילה של פסטה מאיזה סוג שרוצים מבושלת לדרגת אל דנטה
  • חצי ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות או קוביות (או עוף אחר שנשאר לכם במקרר!)
  • שליש כוס שמן זית
  • גמבה גדולה חתוכה לרצועות דקות
  • בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
  • מעט ג'ינג'ר כתוש (לא חובה).
  • שן שום כתושה
  • 3 כפות סויה
  • שתי כפות טריאקי או סילאן
  • שתי כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף (מה שאוהבים)
  • חצי כפית פפריקה מתוקה או חריפה
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מטגנים בסיר רחב ושטוח קוביות של חזה עוף עם שליש כוס שמן זית, עד שהוא משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לקערה, מניחים בצד.
באותו סיר מטגנים רצועות של בצל וגמבה עד שמשחימים יפה,  מוסיפים את הג'ינג'ר והשום לעוד כמה שניות של טיגון ומוסיפים את כל שאר המרכיבים.
מחזירים את חתיכות העוף,  מבשלים דקה ומוסיפים את הפסטה.
מערבבים עד שהפסטה מקבלת צבע יפה.
מעבירים לצלחת הגשה – ומפזרים מעל כוסברה או פטרוזיליה או בצל ירוק או מה שבא לכם.

בתיאבון!

קמליה שלום
ערוץ האינסטגרם של קמליה שלום – לחצו כאן

להצטרפות לקבוצות הוואצאפ של "שרון און ליין"

קבוצת רעננה לחץ כאן

קבוצת הרצליה לחץ כאן

קבוצת רמת השרון לחץ כאן

קבוצת כפר סבא לחץ כאן

קבוצת כפר שמריהו לחץ כאן

לדף הפייסבוק של "שרון און לייין" לחץ כאן

לעמוד האינסטגרם של "שרון און ליין" לחץ כאן